Tengri alemlerni yaratqanda, biz uyghurlarni NURDIN apiride qilghan, Turan ziminlirigha hökümdarliq qilishqa buyrighan.Yer yüzidiki eng güzel we eng bay zimin bilen bizni tartuqlap, millitimizni hoquq we mal-dunyada riziqlandurghan.Hökümdarlirimiz uning iradisidin yüz örigechke sheherlirimiz qum astigha, seltenitimiz tarixqa kömülüp ketti.Uning yene bir pilani bar.U bizni paklawatidu,Uyghurlar yoqalmastur!

Thursday, March 25, 2010

Doğu Türkistan Uzakta Olmasın


-Doğu Türkistanda Wahşed adlı programın ilki Mannheim`da yapıldı. İstek gelmesi halinde programın 15 Avrupa şehrinde daha yapılacağı belirtildi.

Kâmil Yılmaz





600 DIN PAZLA KİŞİ KATILDI

MANNHEİM - Almanya`da 30 bin Türkün yaşadığı Mannheim şehrinde bölgedeki Sivil Toplum Örgütlerinin de desteğiyle Bugün Her şey Doğu Türkistan İçin isimli bir program düzenlendi. Mannheim Rheingoldhalle`deki büyük salonda organize edilen etkinliğe yaklaşık 600 vatandaşımız iştirak etti. İki bölüm halinde sunulan 4 saatlik programın ilk bölümü, Doğu Türkistan`da Komünist Çin Hükümetinin yaptığı soykırımı gözler önüne seren bir sinevizyon gösterisi ile başladı. İkinci bölümde hazırlanan film eşliğinde şiir ve tiyatro gösterileri ile desteklenen programda, daha sonra konuşmalar yer aldı. Programa Türkiye`den katılan Doğu Türkistan`ın Efsane Başkanı İsa Yusuf Alptekin`in oğlu Arslan Alptekin, bir konuşma yaptı. Programın başından sonuna kadar hüznün hâkim olduğu gösterim sonrası kürsüye gelen Arslan Alptekin`in konuşmasında salonu dolduranlar gözyaşlarını tutamadılar. Ludwigshafen ve Mannheim çevresinde faaliyet gösteren derneklerin desteğinin yanında iş adamlarımızın az olması dikkatlerden kaçmadı.

AVRUPA`DA GÖSTERİLECEK

TOBA GmbH sahiplerinden Dursun Baylan, ATB Genel Başkan Yardımcısı ve işadamı Binat Doğan, AKSA yöneticisi Yusuf Gelir geceye sponsor olurken; Doğu Türkistan Kültür Merkezi Başkanı Korash Atahan`da geceye destek verenler arasında yer aldı. Program Avrupa geleninde 15 ayrı şehrinde gösterileceğini açıklayan organizasyon sorumlusu Harmoni Prodüksiyon Direktörü Burhan Çetin amaçlarının Doğu Türkistan`da yaşanan vahşeti gözler önüne sererek bir kamuoyu oluşturmak istediklerini belirtti. Çetin daha sonra şu bilgileri verdi: Yaklaşık sekiz ay süren bir çalışmanın neticesinde ilk kez Mannheim`da hazırladığımız programı gösterime sunduk. Bizim amacımız unutulmuş bir olayı Türk halkına hatırlatmak ve bu konuda kamuoyu oluşturmaktı. Bunu kısmen de başardığımızı düşünüyorum. Programın hazırlanmasında ilk üç ay gerçekten çok zorlandım. Ama sağ olsun bütün teşkilatlar buna sahip çıktı ve bize destek verdi. Bu teşkilatlardan bir komisyon oluşturmak ve artık bu dava sahip çıkılmasını istiyoruz dedi.

DAVAYA SAHİP ÇIKILSIN
Program sonrası gazetemize bir açıklamada bulunan Doğu Türkistan`ın Efsane Başkanı İsa Yusuf Alptekin`in oğlu Arslan Alptekin, Doğu Türkistan`ın çektiği zulüm, işkence, katliamları bu programla Mannheim`da ki soydaşlarımıza aktarılmasına vesile olan Burhan Çetin`e teşekkür etti. Alptekin daha sonra şunları kaydetti: Doğu Türkistan`dan uzak olduğumuz için sanırım bu dava, Türkiye`de ve İslam âleminde unutulmuş vaziyette. Ama hazırlanan program ile hem Avrupa`nın çeşitli yerlerinde, hem de Türkiye`de gösterilir ve Doğu Türkistan davasında büyük bir yol kat edilmiş olur. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Parçalandığımız için esaret altındayız. Vatanı kurtarmak istiyorsak; birlik, beraberlik içinde hareket etmeliyiz dedi. Doğu Türkistan Kültür Merkezi Başkanı Korash Atahan ise, 2002 yılına kadar Doğu Türkistan`da yaşadığını ve orada yaşanan zulmü dünyaya duyurmak için siyasi yollarla  Almanya`ya geldiğine dikkat çekti. İlk olarak 2007 yılında Doğu Türkistan Birliği Teşkilatını kurduklarını anlatan Atahan, daha sonradan bunu Kültür Merkezine çevirerek, hem Almanya`da Doğu Türkistan Kültürünü yaşatmak, hem de Doğu Türkistan`da yaşananları dünyaya duyurmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Gecenin sonunda Doğu Türkistan`a ait olan yöresel kıyafetler ve şapkalar açık artırmayla satılarak elde edilen gelir Doğu Türkistan`daki zulümüm dünyaya duyurulmasında kullanılacağı ifade edildi.

http://www.postgazetesi.com/c/ho.asp?id=16803

Uyghuristan

Freedom and Independence For Uyghuristan!

FREE UYGHURISTAN!

FREE UYGHURISTAN!
SYMBOL OF UYGHUR PEOPLE

Blog Archive