Tengri alemlerni yaratqanda, biz uyghurlarni NURDIN apiride qilghan, Turan ziminlirigha hökümdarliq qilishqa buyrighan.Yer yüzidiki eng güzel we eng bay zimin bilen bizni tartuqlap, millitimizni hoquq we mal-dunyada riziqlandurghan.Hökümdarlirimiz uning iradisidin yüz örigechke sheherlirimiz qum astigha, seltenitimiz tarixqa kömülüp ketti.Uning yene bir pilani bar.U bizni paklawatidu,Uyghurlar yoqalmastur!

Friday, March 19, 2010

DOĞU TÜRKİSTAN SÜRGÜN HÜKÜMETİ
BASIN AÇIKLAMASI

18 Mart 2010


Merkezi İstanbul’da bulunan, kısaca İHH olarak bilinen İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı tarafından 22 Mart 2010 tarihinde düzenlenen “Hür Doğu Türkistan Sempozyumu” katılımcıları arasında, Doğu Türkistan’ın özgürlük ve bağımsızlığını talep edemeyen kurumların temsilcilerinin konuşmacı olarak yer almasından ve konuşmacılar arasında “bağımsız ve hür Doğu Türkistan” fikrine karşı olan bir Çinlinin bulunuyor olmasından dolayı Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti olarak toplantıya katılmama kararı alınmıştır.

Bu nedenlerden dolayı Doğu Türkistan Göçmenler Derneği, Doğu Türkistan Gençlik ve Kültür Derneği ile Doğu Türkistan Dayanışma Derneği ve Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu’nun bu toplantıya katılmayacakları öğrenilmiş olup, bu hassasiyetlerinden dolayı dernek başkanlarına ve Doğu Türkistan Vakfı Başkan Vekili Prof. Dr. Sultan Mahmud Kaşgarlı’ya teşekkür edilmiştir.

Bahsi geçen derneklerimiz 20 Mart 2010 günü Eyüp Belediyesi ile Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın düzenlediği Nevruz etkinliklerine katılma kararı almışlardır.

NEVRUZ ETKİNLİKLERİ
Eyüp Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik 20 Mart Cumartesi günü saat 10.00’da Eyüp Stadı’nda gerçekleştirilecek olup, Türkistan Uygur ve Kazak folklor ekiplerinin gösterileri sergilenecektir. Etkinlik için Zeytinburnu, Bahçelievler ve Merter’den otobüsler kaldırılacaktır.
Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın düzenlediği etkinlik 20 Mart Cumartesi günü saat 14.00’de Süleymaniye Kültür Merkezi’nde başlayacak olup, DTSH Başbakanı’nın da katılacağı etkinlikte, çeşitli müzik ve dans gösterileri yapılacaktır.
Doğu Türkistan Gençlik ve Kültür Derneği Onursal Başkanı ve Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Gen. Bşk. Yrd. Arslan Alptekin 20-22 Mart 2010 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenecek etkinliklere katılacaktır.

Kuresh ATAHAN
D.T.S.H Kültür ve Propaganda Bakanı
kureshatahan@gmail.com

Uyghuristan

Freedom and Independence For Uyghuristan!

FREE UYGHURISTAN!

FREE UYGHURISTAN!
SYMBOL OF UYGHUR PEOPLE

Blog Archive