Tengri alemlerni yaratqanda, biz uyghurlarni NURDIN apiride qilghan, Turan ziminlirigha hökümdarliq qilishqa buyrighan.Yer yüzidiki eng güzel we eng bay zimin bilen bizni tartuqlap, millitimizni hoquq we mal-dunyada riziqlandurghan.Hökümdarlirimiz uning iradisidin yüz örigechke sheherlirimiz qum astigha, seltenitimiz tarixqa kömülüp ketti.Uning yene bir pilani bar.U bizni paklawatidu,Uyghurlar yoqalmastur!

Sunday, October 11, 2009

Türkistan’ın Bosna ve Gazze’den farkı yoktur
-Almanya Müslümanlarının Çin’e karşı tepkisi dinmiyor
30 Temmuz 2009 / 09:52

Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı soykırım, Almanya Müslümanları tarafından kınanmaya devam ediliyor. Avrupa Doğu Türkistan Birliği Başkanlığı'nın organize ettiği mitingde bir araya gelen cemaatler, dünyaya Çin zulmü uyarısı yaptılar. Köln Heumarkt meydanında gerçekleştirilen mitinge İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları İGMG, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) ve İslam Kültür Merkezleri Birliği (VİKZ) de destek verdi. İGMG Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gedik; “Türkistan'da olanların Bosna ve Gazze'de olanlardan farkı yoktur” dedi.


MUSTAFA R. ÖZGÜR / İSTANBUL

Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı soykırım, Almanya Müslümanları tarafından kınanmaya devam ediliyor. Avrupa Doğu Türkistan Birliği Başkanlığı'nın organize ettiği miting, Köln Heumarkt meydanında gerçekleştirildi.


TÜM TÜRK TEŞKİLATLARI DESTEK VERDİ
İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları İGMG, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) ve İslam Kültür Merkezleri Birliği'nin (VİKZ) de destek verdiği mitingde, Köln ve çevresindeki duyarlı insanlar bir araya gelerek, Çin'in yapmakta olduğu insanlık dışı uygulamaları kamuoyuna taşımak için üzerlerine düşen protesto görevlerini gerçekleştirdiler. Mitinge katılan katılımcılar, sadece protestonun yeterli olmadığını, bu meselenin çeşitli platformlara taşınması gerektiğini vurguladılar. Avrupa Doğu Türkistan Birliği Başkanı Korash Atahan, mitinge katılan herkese teşekkür ettikten sonra, Doğu Türkistan'da yıllardır Çin Devleti tarafından yapılan soykırım politikalarına değindi. Atahan konuşmasında; “Binlerce insan, Çin Hükümeti tarafından sistematik olarak öldürülmekte olup, aileler parçalanmaktadır. Haklı direnişler silah ve asker gücü ile bastırılmakta, en ufak direnişler ve mücadeleler bastırılarak insanlar hapislere atılmakta ve aile yakınları götürülerek işkenceler yapılmaktadır” dedi.


TÜRKİSTAN'IN BOSNA'DAN,
GAZZE'DEN, BAĞDAT'TAN FARKI YOKTUR

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları İGMG Genel Merkezi'nden Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gedik de kurumları adına Doğu Türkistanlıların yanlarında olduklarını ve bu haklı direnişlerini takdir ettiklerini belirterek; “Dün, Boşnak, Gazzeli, Iraklı kardeşlerimizi ve daha birçok yerde binlerce Müslüman kardeşimizi hunharca katlettiler. Bugün Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi yine tüm dünyanın gözüne baka baka sistematik bir şekilde katletmeye devam etmektedirler. 60 yıldır işgal altında ezilmiş, zulme uğramış Doğu Türkistan'da 'Çin'in iç meseleleri' adı altında milyonlarca Doğu Türkistanlı masum Müslüman katledilmiştir. Son olaylarda Çin, 2 binden fazla Doğu Türkistanlı masum Müslüman kardeşimizi katletmiştir. Doğu Türkistan'da yıllarca en temel insan hakları ihlal edilmiştir. Kadınlara zorunlu kürtaj yaptılar, zorunlu göç ettirdiler. Nüfus politikası baskılarıyla insan hakları ihlal ediliyor. Yer altı kaynakları bakımından dünyanın en zengin bölgesi, ancak dünyanın en fakir insanları olarak yaşamaya mahkum ediliyorlar” diye konuştu.

OBAMA, AVRUPA BİRLİĞİ,
İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI NEREDE?

İGMG Başkan Yardımcısı Gedik, Köln Heumarkt meydanındaki konuşmasına şöyle devam etti: “Bu kadar insanlık dışı katliamlar, olaylar olurken, dünyanın özgürlükten, hürriyetten ve insan haklarından bahseden devletleri nerede? Onlar dün Bosna'da, Irak'ta, Gazze'de sustukları gibi yine susuyorlar. Nerede Avrupa Birliği? Nerede kaldı Obama ve yönetimi? Nerede insan hakları örgütleri? Nerede İslam ülkelerinin kralları, cumhurbaşkanları, başbakanları? Nerede kaldı hürriyet ve özgürlük çığırtkanlığı yapan dünya basını?.. Sizler yoksunuz ama bizler buradayız.” Mitingde DİTİB Genel Sekreteri Mehmet Yıldırım, NRW Türk Dernekleri İnisiyatif Sözcüsü İsa İlyasoğlu, ATİB yönetiminden İbrahim Doğancı ve diğer dernek temsilcileri de selamlama konuşmaları yaptılar.

Menbe: http://www.tevhidhaber.com/news_detail.php?id=60429&uniq_id=1255205213

Uyghuristan

Freedom and Independence For Uyghuristan!

FREE UYGHURISTAN!

FREE UYGHURISTAN!
SYMBOL OF UYGHUR PEOPLE

Blog Archive