Tengri alemlerni yaratqanda, biz uyghurlarni NURDIN apiride qilghan, Turan ziminlirigha hökümdarliq qilishqa buyrighan.Yer yüzidiki eng güzel we eng bay zimin bilen bizni tartuqlap, millitimizni hoquq we mal-dunyada riziqlandurghan.Hökümdarlirimiz uning iradisidin yüz örigechke sheherlirimiz qum astigha, seltenitimiz tarixqa kömülüp ketti.Uning yene bir pilani bar.U bizni paklawatidu,Uyghurlar yoqalmastur!

Thursday, July 16, 2009


Uygur Türkü’ne yapılan SOYKIRIMDIR

11 Temmuz 2009 Cumartesi

İtalya’nın L’Aquila kentindeki G-8 toplantısına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile bir süre sohbet etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesindeki olaylarla ilgili olarak, “Çin’deki bu olay adeta bir soykırımdır. Bunu daha farklı bir şekilde yorumlamanın bir anlamı yok” dedi. Erdoğan, İtalya dönüşünde Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan şunları söyledi: “Doğu Türkistan’daki olaylar için daha önce, ‘vahşet’ kelimesini kullandım. Burada bir vahşet var. Yüzlerce insan öldürülüyor. Bini aşkın insan yaralı. Tüm bu olaylara karşı BM Güvenlik Konseyi Daimi üyesi olan Çin’in seyirci kalmasını doğrusu biz anlamakta zorlanıyoruz.
Bir de ibadete gidilmesinin engellendiği yönünde haberler var, temenni ederiz ki bunlar da doğru değildir. Bunlar da inanç özgürlüğü noktasında çok çok önemli. Çin yönetimi inanıyorum ki bu failleri bir an önce ortaya çıkararak gereğini yapacaktır. Şu anda Çin’deki bu olay adeta bir soykırımdır.
Bunu daha farklı bir şekilde yorumlamanın bir anlamı yok. Asla biz Çin’in toprak bütünlüğü üzerinde bugüne kadar hiçbir farklı yaklaşım içerisinde bulunmadık ama oradaki soydaşlarımızın hukukunun da korunmasını her zaman bizler talep etmişizdir.” İHA


G-8 ZİRVESİNDE YOĞUN TRAFİK
Erdoğan, G-8 Zirvesi için gittiği İtalya’da dünya liderleriyle bir araya geldi. Erdoğan ABD Başkanı Obama, İtalya Başbakanı Berlusconi, Libya lideri Kaddafi ile görüştü, AB ve IMF yetkilileriyle de müzakerelerde bulundu.

Doğu Türkistan’da cuma gerginliği
Çin yönetimi, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki camilerde bu hafta Cuma namazının kılınmasını yasaklarken, tarihî Kaşgar kentini yabancıların ziyaretine kapattı ve kentte bulunanların da ayrılmasını istedi. Çin yönetiminin yasağına rağmen Urumçi’deki bazı camilerin cuma namazı için açıldığı bildirildi.
Çinli Müslümanların gittiği camilerin de, önlerinde toplanan birkaç yüz kişinin bağırmaya başlaması üzerine kapılarını açtığı kaydedildi. Urumçi’de polis, cuma namazından çıktıktan sonra gösteri yapan Uygurlara müdahale etti. Yüzlerce kişi cuma namazından sonra, çok sayıda polisin çevresini kapattığı Ak Cami’nin yakınında toplandı. Kalabalığa müdahale eden polis 5-6 kişiyi tutukladı.


Uyghuristan

Freedom and Independence For Uyghuristan!

FREE UYGHURISTAN!

FREE UYGHURISTAN!
SYMBOL OF UYGHUR PEOPLE

Blog Archive