Tengri alemlerni yaratqanda, biz uyghurlarni NURDIN apiride qilghan, Turan ziminlirigha hökümdarliq qilishqa buyrighan.Yer yüzidiki eng güzel we eng bay zimin bilen bizni tartuqlap, millitimizni hoquq we mal-dunyada riziqlandurghan.Hökümdarlirimiz uning iradisidin yüz örigechke sheherlirimiz qum astigha, seltenitimiz tarixqa kömülüp ketti.Uning yene bir pilani bar.U bizni paklawatidu,Uyghurlar yoqalmastur!

Monday, July 20, 2009

Doğutürkistan Birliği Teşkilatinin Basın Bildirisi

Çin Hükümeti sistematik anti demokratik baskıcı ve asimile politikaları sonucu 800 Uygur’ u zorla Guandong bölgesinde bulunan fabrikalara köle olarak göndermiştir. Zorla baskılar sonucu köle olarak çalışmaya zorlanan Uygurlar 26.06.2009 tarihinde 10 bin Çinli tarafından başlatılan soykırımla 100 den fazla Uygur linç edilerek öldürülmüş yüzlercesi ise ağır yaralanmıştır
10 binlerce Uygur 05.07.2009, 06.07.2009 ve 07.07.2009 tarihlerinde 26.06.09 olaylarında öldürülen 150 ve 60 yıldır devam eden sistematik soykırımda çesitli yollarla öldürülen 15 milyon Uygur’a kastedilen zulmü Protesto etmek için Urumçi’ nin çeşitli bölgelerinde demokratik hakları olan yürüyüşler tertip etmişler, lakin savunmasız insanlara üstün askeri kuvettle karşılık veren Çin Hükümeti 05.07.2009’da 156, 06.07.2009’da 147 ve 07.07.2009’da 57 Uygur’ u katletmiştir.


Çin Kamu Güvenliği Bakanı Meng Jianyhu yaptığı resmi açıklamada 150 kişinin öldüğü, 800 kişinin yaralandığını ve bin 400 kişinin ise tutuklandığını açıklamıştır. WUC’ un (World Uyghur Congress/Dünya Uygur Kongresi) araştırmalarına göre bin Uygur katledilmiş, bin 500 Uygur yaralanmış, üç bin Uygur ise tutuklanmış her geçen gün ise rakamlar katlanarak artmaktadır
Çin Hükümeti resmi makamları tarafından Batılı Basına dağıtılan ve güya baskılara, şiddete, Devlet terörüne maruz kalan Uygurlar değil de Çinliler gibi lanse edilmektedir. Bizler sizlerden tarafsız olmanızı rica ediyor ve Çin Hükümetinin zulmüne ortak olmamanızı istirham ediyoruz. Zira Çinliler yaptıkları bu zulüm ve soykırıma kılıf aramaktadırlar, sizler hür dünyanın hür basını lütfen bunlara alet olmayınız.


Urumçi Halk Meydanında bulunan Rabiya Kadeer alış veriş merkezi ve Porselen Fabrikasında ki protestolar kanlı olarak bastırılmıştır. Sizlerinde takip edebildiğiniz gibi Protestocular Hükümet, Asker ve Polis birliliklerince işkence edilerek, dövülerek ve öldürülerek susturulmaya çalışmışlardır. Hükümet Uygur halkına gözdağı vermek için asker ve polis sayısını artırmış ve sıkıyönetim ilan edilerek evinden dışarı çıkanlara vur emri vermiştir, şuan ise Doğu Türkistan’ da Savaş hali hâkimdir.

05-9.07.2009 tarihinde Kaşkar, Gulja, Aksu ve Karamay şehirlerinde gerçekleştirilen protestolar Başkent Urumçi’ den dahada şiddetli olduğunu Çin Hükümeti kaynaklarınca belirtilmektedir. Bunların netıcesinde ise Çin Hükümeti ve İstihbarat Birlikleri tarafından Doğu Türkistan halkının dünyayla olan hertürlü bağlantısı kesilmiştir.

Tüm bu olayları sakin ve sükunet içerisinde protesto eden Uygur halkına acımasızca Tank, Bomba, Savaş Uçakları Makineli- Tüfek ve Tabancalarla karşılık veren Çin Hükümetinin daha da geniş çaplı soykırım uygulamasından korkmaktayız.

Biz Doğu Türkistan Birliği Teşkilatı olarak Hür ve Demokratik Dünyanın temsilcileri, İnsan Hakları Savunucuları, Birleşmiş Milletler, Uluslararası Af Örgütleri ve insanları olarak sizlerden rica ediyoruz; Bizleri Çin’ in Asker, Milis ve Polis baskısından, İdam edilmekten ve öldürülmekten kurtarın.

Siz Demokratik Dünyanın temsilcileri, İnsan Hakları Savunucuları, Birleşmiş Milletler, Uluslar arası Af Örgütleri ve insanları olarak sizlerden rica ediyoruz Çin’e temsilciler göndererek yok edilmek istenen 5 bin senelik kültürü ve 60 yıldır sistematik soykırıma, vahşete dur deyin.

Doğutürkistan Birliği Teşkilati

Uyghuristan

Freedom and Independence For Uyghuristan!

FREE UYGHURISTAN!

FREE UYGHURISTAN!
SYMBOL OF UYGHUR PEOPLE

Blog Archive