Tengri alemlerni yaratqanda, biz uyghurlarni NURDIN apiride qilghan, Turan ziminlirigha hökümdarliq qilishqa buyrighan.Yer yüzidiki eng güzel we eng bay zimin bilen bizni tartuqlap, millitimizni hoquq we mal-dunyada riziqlandurghan.Hökümdarlirimiz uning iradisidin yüz örigechke sheherlirimiz qum astigha, seltenitimiz tarixqa kömülüp ketti.Uning yene bir pilani bar.U bizni paklawatidu,Uyghurlar yoqalmastur!

Thursday, July 16, 2009

CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN ÇİN’E ÇAĞRI: Büyük devletsen gereğini yaparsın

11 Temmuz 2009 Cumartesi



> Eda Han - Muammer Tan - ANKARA İHA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uygur Türklerinin yaşadığı Çin’in Sincan bölgesindeki yaşananlarla ilgili olarak, “Çin yetkilileri olup bitenleri açık ve objektif şekilde, şeffaf bir şekilde değerlendirecektir. Çin gibi büyük bir devlete de yakışan budur” dedi. Ostim’de cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulunan Gül, olayları büyük kaygı ve endişeyle takip ettiğini ifade etti. Gül, şunları söyledi: “O gün orada yaklaştığımız insanların büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını görmek, bizi haklı olarak çok derinden yaralamaktadır ve endişelendirmektedir.


Suçluları şeffaf bir şekilde ortaya çıkarmak, oradaki vatandaşların rahatı ve hukukunu en iyi şekilde korumak, katledilmelerin sorumlularını ortaya çıkarmak, Çin gibi büyük bir devletin yapması gereken iştir. Bir an önce bu olayların bitmesi, buna sebebiyet verenlerin şeffaf bir şekilde yargılanmasını beklemek de, onların akrabaları olarak bizim hakkımızdır.” Gül, hükümetin Çin’de yaşanan olaylarla yakından ilgilendiğini ve gereken neyse yaptığını söyleyerek, “Bizim için önemli olan, oradaki kardeşlerimizin kendi devletleri içinde mutlu ve özgür olmalaradır” dedi.



ROBOTUN ELİNDEN PLAKET ALDI
Gül, OSTİM’de iş adamlarıyla biraraya geldiği yemeğin ardından restoranın arkasındaki sokakta sergilenen, Türk mühendislerin geliştirip ürettiği bazı makineleri inceledi. Cumhurbaşkanı Gül’e ilk olarak, uzaktan kumandalı bir robot tarafından getirilen plaket takdim edildi. OSTİM Başkanı Orhan Aydın, plaketin, OSTİM’in üretim gücünü simgeleyen yedek parça örneklerinden oluştuğunu belirtti.

Uyghuristan

Freedom and Independence For Uyghuristan!

FREE UYGHURISTAN!

FREE UYGHURISTAN!
SYMBOL OF UYGHUR PEOPLE

Blog Archive