Tengri alemlerni yaratqanda, biz uyghurlarni NURDIN apiride qilghan, Turan ziminlirigha hökümdarliq qilishqa buyrighan.Yer yüzidiki eng güzel we eng bay zimin bilen bizni tartuqlap, millitimizni hoquq we mal-dunyada riziqlandurghan.Hökümdarlirimiz uning iradisidin yüz örigechke sheherlirimiz qum astigha, seltenitimiz tarixqa kömülüp ketti.Uning yene bir pilani bar.U bizni paklawatidu,Uyghurlar yoqalmastur!

Tuesday, June 17, 2008

RABİYA KADER ALMANYA’DA

Yazan:
almanyahaber Haziran 16, 2008

Doğu Türkistanlı Uygur kardeşlerimizin manevi annesi yazar Rabiya Kader Almanya’ya geliyor. Almanya’daki Uygur soydaşlarımızın organize ettiği bir konferansa katılacak olan Rabiya Kader, konferanstan önce bir de basın toplantısı düzenleyecek.

Doğutürkistan Birligi Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada vatandaşlarımız, ABD’de yaşayanve bu konferans için Almanya’ya gelecek olan Rabiya Kader’in konferansına davet edildi. Kader, Frankfurt yakınlarındaki Mörfelden – Walldorf kasabasında, Uygur kardeşlerimizin son durumu hakkında konferans verecek.

Sitemize bir açıklama yapan Şarkî Türkistan Birliği Teşkilat Başkanı Korash Atahan, Doğu Türkistan’daki Uygur kardeşlerimizin Çin yönetimi tarafından büyük bir baskı altında tutulduğunu ve bunun da dış dünya tarafından bilinmediğini söyledi. Başkan Atahan, Türk ve İslam dünyasının Uygur soydaşlarımızın davasına duyarsız kalmamasını istedi.

Rabiya Kader’in basın toplantısı ve konferans vereceği adres şöyle.

Basın toplantısı:
21 Haziran 2008 saat 16.30
Yer: Stadthalle Walldorf, Waldstr.100 - 64546 Mörfelden-Walldorf
Konferans da aynı tarih ve adreste saat 18.30’da başlayacak.

Geniş Bilgi için:
Korash Atahan: Ev: 06105-454516, Cep: 0157 753 83 806

Rabiya Kader kimdir?

Uygur’ların manevi annesi Doğu Türkistan’ın bağımsızlık mücadelesinin sarsılmaz bayrağı Rabiya Kader bir mücadele kadınıdır. Çin’in en zengin kadınlarından biri iken halkının bağımsızlık mücadelesi için dünya nimetlerini elinin tersiyle iten, malını mülkünü bırakıp Amerika’da yaşayan ve Çin’de bir numaralı devlet düşmanı ilan edilen Rabiya Kader orada 6 yıl da hapis yattı.

Uluslararası Af Örgütü başta olmak üzere birçok insan hakları kuruluşları tarafından izlenen Rabia Kader’e cezaevindeyken insan hakları ödülü verildi. Norveç tarafından her yıl bir insan hakları savunucusuna verilen ‘Rafto’ ödülü, 2004 yılında kendisine verildi. Şu an Dünya Uygur Kurultayı Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Birleşmiş Milletler ve insan hakları mahkemesinde, Çin’in yaptığı zulüm ve katliamları belgeleri ile anlatan ve oradaki soydaşlarının -ki bunların içerisinde kendi çocukları da vardır- bağımsızlığı için didinen bir dava kadını, bir mücahidedir. 6 yıl cezaevinde yatan bu çile abidesi Uygur Türk’ü ana Rabia, Çin’de önümüzdeki üç yıl içinde önemli gelişmeler olacağını söylemekte. Uygurların özgürlüklerinde olumlu ve beklenmedik gelişmeler beklediğini belirten Rabia Kader gelecekten oldukça umutlu…

http://www.habercininyeri.com/index.php?option=com_content&view=article&id=295:rabya-kader-almanyada-&catid=25:duenya&Itemid=2
http://habercininyeri.wordpress.com/

Uyghuristan

Freedom and Independence For Uyghuristan!

FREE UYGHURISTAN!

FREE UYGHURISTAN!
SYMBOL OF UYGHUR PEOPLE

Blog Archive