Tengri alemlerni yaratqanda, biz uyghurlarni NURDIN apiride qilghan, Turan ziminlirigha hökümdarliq qilishqa buyrighan.Yer yüzidiki eng güzel we eng bay zimin bilen bizni tartuqlap, millitimizni hoquq we mal-dunyada riziqlandurghan.Hökümdarlirimiz uning iradisidin yüz örigechke sheherlirimiz qum astigha, seltenitimiz tarixqa kömülüp ketti.Uning yene bir pilani bar.U bizni paklawatidu,Uyghurlar yoqalmastur!

Monday, November 09, 2009

Türkiyede Doğu Türkistan Cumhuriyetleri’ni  Anma Toplantısı Düzenlendi




Türkiye-İstanbul’da Doğu Türkistan Vakfı’nın düzenlediği 1933 ve 1944 yıllarında kurulan Doğu Türkistan Cumhuriyetleri’ni anma toplantısına katılan Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Cumhurbaşkanı İgemberdi, Sürgün Hükümet adına toplantıyı düzenleyenlere, katılımcılara teşekkür ederek, Doğu Türkistan halkının müstakillik ve erkinlik arzusunun temel hedefleri olduğunu, yeniden bağımsız bir Doğu Türkistan Cumhuriyeti’nin kurulması yolunda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Doğu Türkistan Vakfı Başkan Vekili olarak açış konuşmasını yapan Sürgündeki Doğu Türkistan Parlamentosu Başkanı Prof. Dr. Sultan Mahmut Kaşgarlı, işgalci ,Pekin yönetimine hitap ederek katliamlara son vermeye, uluslararası insani ve kültürel haklara saygı göstermeye davet etti.

Doğu Türksitan Sürgün Hükümeti Başbakanı İsmail Cengiz; Doğu Türkistan davasını BM gündemine getirebileceğini ifade eden, G-20 zirvesine katılan dünya liderlerine Doğu Türkistan’da yaşanan dramı aktaran ve sert ve kararlı çıkışı ile Doğu Türkistan’da olabilecek yeni katliamların önüne kesen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Tayyip Erdoğan’a Doğu Türkistan halkının minnet ve şükranlarını ifade ederken, bu mazlum ve mağdur davaya sahip çıkmanın milli bir görev olduğunu söyledi.

Doğu Türkistan Vakfı Genel Sekreteri Hamit Göktürk’ün yönettiği toplantıda Prof. Dr. Abdulkadir Donuk, Prof. Dr. Metin Karaörs, Yrd. Doç. Dr. Ali Atabeyoğlu ve Doç. Dr. Yılmaz Polat konuyla ilgili bildiri sundular.

Korash ATAHAN

D.T.S.H. Medeniyet ve Propaganda Bakanlığı

Uyghuristan

Freedom and Independence For Uyghuristan!

FREE UYGHURISTAN!

FREE UYGHURISTAN!
SYMBOL OF UYGHUR PEOPLE

Blog Archive