Tengri alemlerni yaratqanda, biz uyghurlarni NURDIN apiride qilghan, Turan ziminlirigha hökümdarliq qilishqa buyrighan.Yer yüzidiki eng güzel we eng bay zimin bilen bizni tartuqlap, millitimizni hoquq we mal-dunyada riziqlandurghan.Hökümdarlirimiz uning iradisidin yüz örigechke sheherlirimiz qum astigha, seltenitimiz tarixqa kömülüp ketti.Uning yene bir pilani bar.U bizni paklawatidu,Uyghurlar yoqalmastur!

Monday, November 02, 2009

Ahmet İgemberdi: Çin katliamı Dogu Türkistanda devam ediyor!

(01.11.2009)


Sürgündeki Cumhur Başkanı Ahmet İgenberdi, Çin dünyaya yalan söylüyor. Katliamlar hala devam ediyor. Bu bir soykırımdır dedi.

FRANKFURT- Tarihi MÖ. 200`lü yıllara kadar dayanan Doğu Türkistan`ın Avustralya`da yaşayan Sürgündeki Cumhur Başkanı Ahmet İgenberdi ve beraberindeki heyet, İhlas Media Center`e ziyaret ederek Çin`in, Müslüman Uygur Türklerine karşı işlemiş olduğu soykırımı anlatarak Müslümanları destek olmaya çağırdı. İgenberdi`yi, İhlas Media Avrupa Genel Müdürü Kenan Kubilay, Türkiye Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nihat Furat, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Faik Ergün ve Gazeteci Mehmet Koca karşıladı. Türk federasyonları ile ilişkilerimizi sıkı tutuyoruz, onlar bizim akrabalarımız diyen Sürgündeki Doğu Türkistan Cumhur Başkanı Ahmet İgenberdi, Bizim uğradığımız haksızlıklar yalnızca Türkiye`nin sorunu değildir. Tüm dünyadaki Müslüman kardeşlerimizi ilgilendiriyor. 5 yıl önce Amerika`da yeni hükümet kuruldu. Biz Çin`den toprak talep etmiyoruz.

Özgürlüğümüzü istiyoruz diyerek dünyaya mesaj verdi. Türkiye`deki mevcut hükümetin gerekli destekleri verdiğine değinen İgenberdi, Doğu Türkistan`lı Müslümanların kurduğu hükümete ilk desteği Türkiye verdi. Birinci hedefimiz Doğu Türkistan`ın özgürlüğü, ikincisi ise Türk Dünyasının birliği. Türk Dünyası`ndan yeterli destek geliyor ama diğer Müslüman ülkelerin desteğini de görmek istiyoruz dedi. Doğu Türkistan Basın Sözcüsü ve aynı zamanda Kültür Bakanı Atahan Korash, Bütün Müslüman aleminin desteklerini bekliyoruz. Doğu Türkistanlılara karşı yapılan katliamlar hala devam ediyor. Bizleri izole ederek yok etmek istiyorlar. Bağımsızlığımız için vermiş olduğumuz mücadeleye kardeşlerimizin verdikleri desteklerle devam edeceğiz dedi.

HİLALİ YERE DÜŞÜRMEDİK

Doğu Türkistan milleti olarak hiçbir zaman teslim olmadıklarını değinen Cumhurbaşkanı İgenberdi, Ay Yıldızlı Hilali yere düşürmedik. Son 60 yıldır bizlere zulüm yapılıyor. Çin`in yapmak istediği Doğu Türkistan halkını yok etmek. Yalanlar söyleyerek dünya basınını kandırıyorlar. Katliamlar hala devam ediyor. Bu katliamlar bir soykırımdır dedi. İhlas Media Avrupa Genel Müdürü Kenan Kubilay, Bu yaşananlar acı olsa da inşallah bir uyanış olacaktır. Bütün Müslüman kardeşlerimiz desteklerini esirgemeyecektir. Savaşlar iyi komutanlarla olduğu kadar iyi askerlerle de kazanılıyor. O yüzden evlatlarımızı bilinçlendirmeliyiz dedi.

30 MİLYON UYGUR

Doğu Türkistanlıların 1948 yılından beri göçmen olarak yaşadıklarını ifade eden İgenberdi, Çin dünyaya meydan okuyor. `Dünyanın sahibi Allahtır` başka bir ülke değil. Çin`in hedefi Doğu Türkistan`ı yok ettikten sonra Batı Türkistan`a yerleşmek. Çin`deki Türklerin sayısı 30 milyondur. Bunların içinde Kazaklar, Kırgızlar, Tatarlar ve Özbekler var. Fakat çoğunluğu Uygur Türkleri oluşturur. Çinliler 9 milyon Türk var diyerek yalan söylüyorlar. Mao`nun 50`li yıllarda yazdığı kitapta Türklerin sayısı 9 milyondu. Nüfusumuzu hep az gösteriyorlar. Memleketimizde zengin petrol, altın ve doğalgaz yatakları var. Sadece altın madenlerinin yüzde 60`ı bizim topraklarımızda olduğunu düşünürsek refah içinde yaşayabileceğimiz anlayabilirsiniz. Çinliler bütün aydınlarımızı yok etti.

Çin, halkımız cahil kalsın diye elinden ne gelirse yapıyor. Fakat biz kanımızın son damlasına kadar Doğu Türkistan`ın hür olması için mücadelemize devam edeceğiz dedi. Tüm dünyada akrabaları olmasından memnunluk duyduğunu davalarında kendilerini yalnız hissetmediklerini vurgulayan İgenberdi, Çin halkıyla ve birçok milletle anlaşmazlıkları olan bir hükümettir dedi. Sürgünde yaşadığı Avusturalya`da ise 2 bin Türkün yaşadığını vurgulayan İgenberdi bunların 100 binini Uygur Tüklerin oluşturduğunu söyledi. Ayrıca Avustralya`da Türklerin kurmuş olduğu kolejlerde Uygur Türklerinin eğitim aldıklarını ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Qaynaq: http://www.postgazetesi.com/c/ho.asp?id=14759

Uyghuristan

Freedom and Independence For Uyghuristan!

FREE UYGHURISTAN!

FREE UYGHURISTAN!
SYMBOL OF UYGHUR PEOPLE

Blog Archive