Monday, July 06, 2009

ÇİN YÖNETİMİ DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ SOYKIRIMA SESSİZ KALIYOR
05 Temmuz 2009 Pazar



ÇİN YÖNETİMİ DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ SOYKIRIMA SESSİZ KALIYOR

Genel başkanımız Yalçın Topçu Çin’in Doğu Türkistan’daki olaylardan sonra bir basın açıklaması yayınladı. Genel Başkanımızın açıklaması aşağıdadır:

“26 Haziran 2009 tarihinde Çin’in iç ticaret bölgesi Guandong’un Saogueng şehrindeki SRU oyuncak fabrikasının yatakhanesine gece saat 00.14 sularında yapılan baskın sonrası 100’ü aşkın Uygur Türkü katledilmiştir. 23 Haziran 2009 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın Çin ziyareti akabinde böyle bir olayın gerçekleşmesi manidardır. 2002 yılında Sayın Devlet Bahçeli’nin Kaşgar ziyareti sonrası onbinlerce tarihi eserin yakılıp dil yasağına gidilmesi hafızalarda iken Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti sonrası Uygur Türklerine karşı girişilen bu katliama dair Dışişleri Bakanlığı’nın cevabı nedir? Sayın Başbakan bu konu hakkında ne söyleyecektir? Hükümet Çin’le ilişkilerinde hala hiç bir şey olmamış gibi mi davranacaktır? Bu olayla ilgili Çin elçisi Dışişleri Bakanlığı tarafından uluslar arası esaslara göre dinlenilmiş midir? Oradaki kardeşlerimize bir an önce yardım edilmesi ve uluslar arası-yerli insan hakları örgütlerini harekete geçmeye çağırıyoruz.

Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine mezalimi sürdükçe ÇİN DEVLETİ TÜRK MİLLETİ İÇİN DÜŞMANDIR. Çin’den resmi bir açıklama bekliyoruz. Uygar ve özgür dünyayı göreve çağırıyor ve bu katliama seyirci kalmamalarını istiyoruz.Büyük Birlik Partisi Doğu Türkistan Davasını UNUTMAYACAK VE UNUTTURMAYACAKTIR”

Genel Başkanımız Yalçın Topçu Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hayrullah Efendigil’i arayarak katliamda hayatını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulundu.
Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 7 Temmuz 2009 Salı günü saat 14.00’de Çin Büyükelçiliği önünde düzenleyeceği protesto gösterisine katılacağını belirten Genel Başkanımız tüm siyasi partileri bu gösteriye katılmaya davet etti.


Menbe: http://www.bbp.org.tr/news_detail.asp?newID=122&newTitle=ÇİN%20YÖNETİMİ%20DOĞU%20TÜRKİSTAN’DAKİ%20SOYKIRIMA%20SESSİZ%20KALIYOR